Maat heren bovenkleding berekenen

Wil je er altijd op je best uitzien in heren bovenkleding, maar worstel je met het vinden van de juiste maat? Geen zorgen, wij hebben voor jou de perfecte oplossing. Met onze handige Maat rekentool voor heren bovenkleding kun je nu gemakkelijk en snel jouw ideale maat bepalen. Of je nu op zoek bent naar een trendy vest, een stijlvolle sweater of een comfortabele trui, onze tool geeft je de exacte maten die bij jouw lichaam passen. Geen giswerk meer of verspilde tijd in paskamers, want met deze tool kun je direct beginnen met shoppen.

Maat heren bovenkleding calculator

Maat heren bovenkleding

Als je op zoek bent naar nieuwe heren bovenkleding, is het van cruciaal belang om de juiste maat te vinden. De juiste maat zorgt niet alleen voor een goede pasvorm en comfort, maar het geeft je ook het vertrouwen om er goed uit te zien. Maar wat houdt het precies in om de maat van heren bovenkleding te berekenen?

De juiste maat

Het vinden van de juiste maat heren bovenkleding is essentieel voor een goede pasvorm en comfort. Als je kleding draagt die te strak zit, voel je je beperkt in je bewegingen en kan het zelfs pijnlijk zijn. Aan de andere kant, als je kleding draagt die te los zit, ziet het er onverzorgd uit en verliest het zijn stijlvolle uitstraling. Met de juiste maat zorg je ervoor dat je er goed uitziet en je comfortabel voelt, waar je ook naartoe gaat.

Verschillende soorten maten: EU, VS, UK

Bij het berekenen van de maat van heren bovenkleding kom je verschillende soorten maten tegen, zoals de EU-maat, de Amerikaanse maat (VS) en de Britse maat (UK). Het is belangrijk om te weten welke maat je moet gebruiken, afhankelijk van het land waar je je in bevindt en het merk van de kleding. De EU-maat wordt veel gebruikt in Europa, terwijl de Amerikaanse maat voornamelijk wordt gebruikt in de Verenigde Staten (duh) en veel internationale merken hebben hun eigen maattabellen. Het kan verwarrend zijn, maar met behulp van maattabellen en conversietabellen kun je de juiste maat vinden die het beste bij je past.

 • EU-maat: deze maat wordt gemeten op basis van de omtrek van je borst en taille in centimeters. Bijvoorbeeld, een EU-maat 50 komt overeen met een borstomvang van ongeveer 100 centimeter.
 • Amerikaanse maat (VS): deze maat wordt vaak aangegeven met een getal gevolgd door “R” voor regular (gemiddelde lengte), “S” voor short (korte lengte) of “L” voor long (lange lengte). Bijvoorbeeld, maat 40R betekent een reguliere maat met een borstomvang van ongeveer 102 centimeter.
 • Britse maat (UK): deze maat wordt vaak aangegeven met een getal gevolgd door “L” voor long (lange lengte) of “S” voor short (korte lengte). Bijvoorbeeld, maat 42L betekent een lange maat met een borstomvang van ongeveer 107 centimeter.

Let altijd goed op de specifieke maattabel van het merk waarvan je de kleding wilt kopen, omdat de maten kunnen verschillen.

Hoe begin je met meten?

Voordat je begint met het meten van je lichaam voor het berekenen van je maat voor heren bovenkleding, zijn er een paar benodigdheden die je nodig hebt. Zorg ervoor dat je een meetlint hebt, bij voorkeur een zacht en flexibel meetlint dat comfortabel om je lichaam kan worden gewikkeld. Daarnaast is het handig om een spiegel te hebben, zodat je kunt controleren of je het meetlint recht houdt en op de juiste plaatsen meet. Tot slot is het belangrijk om jezelf te kleden in comfortabele kleding, zodat je vrij kunt bewegen tijdens het meten.

Voordat je begint met het meten van je lichaam, is het belangrijk om te weten welke stappen je precies moet volgen. De meetprocedure kan variëren per specifieke maat en daarom is het van belang om de juiste volgorde aan te houden. Dit een gedetailleerde uitleg over de meetprocedure voor het berekenen van je maat voor heren bovenkleding.

Specifieke maten en wat ze betekenen

Als het gaat om het vinden van de juiste maat heren bovenkleding, zijn er verschillende specifieke maten die je moet meten. Deze maten zijn essentieel om ervoor te zorgen dat je kleding goed past en comfortabel zit. Laten we eens kijken naar de belangrijkste maten die je moet opmeten.

Borstomvang meten

De borstomvang is een belangrijke maat bij het kiezen van een overhemd, trui of jas. Om je borstomvang te meten, plaats je het meetlint rond het breedste deel van je borstkas, net onder de armen. Zorg ervoor dat het meetlint niet te strak of te los zit.

Een bredere borstomvang kan betekenen dat je een grotere maat nodig hebt, terwijl een smallere borstomvang kan duiden op een kleinere maat. Het is belangrijk om rekening te houden met je borstomvang bij het kiezen van bovenkleding, zodat je genoeg ruimte hebt om comfortabel te bewegen.

Middelomtrek meten

De middelomtrek is een belangrijke maat voor het kiezen van broeken, shorts en riemen. Om je middelomtrek te meten, plaats je het meetlint rond het smalste deel van je taille. Het is belangrijk om het meetlint horizontaal te houden en niet te strak aan te trekken. Voor het berekenen van de maat voor heren bovenkleding zijn alleen de borstomvang en middelomtrek nodig, zie daarvoor de calculator.

Het is belangrijk om te meten op het punt waar je broek normaal gesproken wordt gedragen, zodat je de juiste maat kunt kiezen. Een te strakke taille kan ongemak veroorzaken, terwijl een te ruime taille ervoor zorgt dat je broek niet goed blijft zitten.

Schouderbreedte vaststellen

De schouderbreedte is een belangrijke maat bij het kiezen van jassen, colberts en overhemden. Om je schouderbreedte te meten, plaats je het meetlint vanaf het uiteinde van je ene schouder tot het uiteinde van je andere schouder. Zorg ervoor dat het meetlint parallel loopt aan de grond.

Het is belangrijk om de schouderbreedte correct te meten, zodat je kleding goed past en niet te strak of te los zit. Een te smalle schouderbreedte kan zorgen voor ongemak en beperkte bewegingsvrijheid, terwijl een te brede schouderbreedte ervoor kan zorgen dat je kleding niet goed aansluit.

Armlengte opmeten

De armlengte is een belangrijke maat bij het kiezen van overhemden en jassen met lange mouwen. Om je armlengte te meten, plaats je het meetlint vanaf het midden van je rug, over je schouder en langs je arm tot aan je pols. Zorg ervoor dat het meetlint de natuurlijke curve van je arm volgt.

Het is belangrijk om je armlengte correct te meten, zodat je mouwen lang genoeg zijn en je voldoende bewegingsvrijheid hebt. Een te korte armlengte kan ervoor zorgen dat je mouwen opkrullen, terwijl een te lange armlengte ervoor kan zorgen dat je mouwen over je handen hangen.

Maattabellen gebruiken

Wanneer je een kledingstuk in het buitenland koopt of online bestelt, kan het soms lastig zijn om de juiste maat te vinden. Gelukkig zijn er maattabellen die je kunnen helpen om maten om te rekenen naar verschillende internationale standaarden. Hierdoor kun je altijd de perfecte maat vinden, waar ter wereld je ook bent.

Omrekenen van maten naar verschillende internationale maattabellen

Om maten om te rekenen naar internationale maattabellen, is het belangrijk om te weten welke landen hun eigen standaardmaten hanteren. In Europa wordt bijvoorbeeld de EU-maat gebruikt, terwijl in de Verenigde Staten de US-maat gangbaar is en in het Verenigd Koninkrijk de UK-maat wordt gebruikt. Om te zorgen dat je de juiste maat vindt, is het handig om een omrekentabel te gebruiken.

EUNederlandBorstomvang (cm)Taille (cm)
XS4486-8976
S4690-9380
M4894-9784
M/L5098-10188
L52102-10692
XL54107-10998
XXL56110-113104
3XL58114-117110
4XL60118-121116
5XL62122-125122
6XL64126-129128
7XL66130-133134

Hoe maattabellen interpreteren

Het is belangrijk om maattabellen correct te interpreteren, zodat je de juiste maat kunt bepalen. Hierbij moet je letten op de specifieke instructies die gegeven worden bij de maattabel. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je bij het meten van de borstomvang ook rekening moet houden met de omvang van je schouders.

Stappen bij het interpreteren van maattabellen
 1. Zoek de juiste maattabel op basis van het land of de standaardmaat waar je mee wilt werken, bijvoorbeeld EU, US of UK.
 2. Let op welke lichaamsafmetingen worden gebruikt in de maattabel, bijvoorbeeld borstomvang, tailleomtrek, lengte van de armen.
 3. Neem nauwkeurige metingen van je eigen lichaam volgens de instructies in de maattabel.
 4. Vergelijk je eigen metingen met de getallen in de maattabel en bepaal welke maat het beste past bij jouw afmetingen.

Onthoud dat maattabellen slechts een richtlijn zijn en dat de pasvorm van kledingstukken kan variëren per merk, stijl en persoonlijke voorkeur. Het is daarom altijd aan te raden om ook naar de specifieke maatinformatie van het kledingstuk zelf te kijken.

Tips voor het passen van bovenkleding

Als je op zoek bent naar nieuwe bovenkleding, is het passen ervan natuurlijk erg belangrijk. Je wilt tenslotte kleding vinden die goed past en er ook goed uitziet. Maar waar moet je eigenlijk op letten tijdens het passen? Hier zijn een aantal handige tips om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt.

Waar moet je op letten bij het passen?

Als je bovenkleding past, zijn er een aantal belangrijke dingen waar je op moet letten. Ten eerste moet je ervoor zorgen dat de kleding niet te strak zit, maar ook niet te los. Het is belangrijk dat je genoeg bewegingsvrijheid hebt, maar dat de kleding ook mooi om je lichaam valt.

Een ander belangrijk aspect is de lengte van de kleding. Dit geldt vooral voor shirts en jassen. Een shirt mag niet te kort zijn, maar ook niet te lang. Het moet net op de heupen vallen zodat het je figuur accentueert. Voor jassen geldt dat ze tot net boven de heup moeten komen. Dit geeft je een slanke en gepolijste uitstraling.

Let ook op de schoudernaden van de kleding. Deze moeten netjes op je schouders liggen, zonder dat ze naar beneden hangen. Als de schoudernaden te ver naar buiten vallen, betekent dit dat de kleding te groot is. Dit kan ervoor zorgen dat je er slordig uitziet.

Online maten berekenen en bestellen

Het internet heeft het ons tegenwoordig wel erg makkelijk gemaakt om kleding te kopen. Met slechts een paar klikken kun je door een eindeloze selectie scrollen en de perfecte outfit vinden. Maar hoe zit het met de maten? Hoe kun je er zeker van zijn dat die nieuwe trui of dat mooie overhemd jou als gegoten zit? Het is tijd om te praten over online maten berekenen en bestellen.

Wat zijn de risico’s van online maten kiezen?

De grootste uitdaging bij het online kopen van kleding is de juiste maat selecteren. Het verschilt per merk en soms zelfs per item. Je wilt natuurlijk niet eindigen met een trui die te strak zit of een broek die net iets te kort is. Maar maak je geen zorgen, er zijn manieren om deze risico’s te minimaliseren.

Hoe online maathulpmiddelen gebruiken>

De technologie heeft ervoor gezorgd dat er allerlei handige hulpmiddelen en apps beschikbaar zijn om je te helpen bij het bepalen van de juiste maat. Er zijn bijvoorbeeld apps die gebruik maken van augmented reality om virtueel kledingstukken te passen. Hierbij kun je jouw maten invoeren en het kledingstuk op een digitaal model zien, zodat je een beter idee krijgt van hoe het eruit zal zien.

Een andere optie is het gebruik van maattabellen die op de website van de verkoper staan. Hier kun je nauwkeurige metingen van jezelf vergelijken met de maten van het kledingstuk. Sommige websites hebben zelfs aanbevelingen op basis van deze metingen om je te helpen de juiste maat te kiezen.

 • Zorg ervoor dat je nauwkeurige metingen hebt
 • Lees de maattabel en vergelijk je metingen
 • Let op eventuele aanbevelingen op de website
 • Controleer de retourvoorwaarden van de verkoper