KB naar TB omrekenen

Het is verbazingwekkend hoeveel data we tegenwoordig kunnen opslaan en verwerken op ons alledaagse apparaatjes. Maar er is één probleem: hoeveel gigabytes (GB) zijn er eigenlijk in een terabyte (TB)? Als je ook wel eens in de war raakt van deze technologische eenheden, ben je niet de enige. Gelukkig ben je aan het juiste adres, want met onze tool kun jij ontdekken hoe je gemakkelijk kunt berekenen hoeveel KB er in een TB passen.

Data Calculator

Wat zijn KB en TB?

KB naar TB is een conversie van een data-eenheid, waarbij je kilobytes (KB) omzet in terabytes (TB). Hierbij verander je de schaal van de data-eenheid, waarbij KB de kleinste eenheid is en TB de grootste.

Uitleg van data-eenheden

Data-eenheden zoals KB, MB, GB en TB worden gebruikt om de grootte van digitale informatie aan te duiden. Een kilobyte (KB) staat voor 1000 bytes, een megabyte (MB) staat voor 1000 kilobytes, een gigabyte (GB) staat voor 1000 megabytes en een terabyte (TB) staat voor 1000 gigabytes. Deze eenheden worden gebruikt om de omvang van bestanden, geheugen en opslagcapaciteit aan te geven. Hoe groter de eenheid, hoe groter de totale hoeveelheid data die kan worden opgeslagen.

Van kilobytes naar terabytes

Om kilobytes (KB) om te zetten naar terabytes (TB), moet je de volgende formule gebruiken:

TB = KB / (1000 * 1000 * 1000)

Dit betekent dat een kilobyte (KB) gelijk is aan een miljoenste van een terabyte (TB). Met andere woorden, een terabyte is een zeer grote eenheid van digitale informatie.

 • Stap 1: Neem het aantal kilobytes dat je wilt converteren.
 • Stap 2: Deel dit aantal door 1024 (om het aantal megabytes te krijgen).
 • Stap 3: Deel het aantal megabytes vervolgens weer door 1000 (om het aantal gigabytes te krijgen).
 • Stap 4: Deel het aantal gigabytes tenslotte weer door 1000 (om het aantal terabytes te krijgen).

Hoe bereken je KB naar TB?

Als je te maken hebt met verschillende data-eenheden, kan het soms verwarrend zijn om te weten hoe je ze moet omzetten. Maar maak je geen zorgen, we zijn hier om je te helpen.

Wiskundige formule voor conversie

Om KB naar TB om te zetten, kun je gebruikmaken van de volgende wiskundige formule:

 • 1 terabyte = 1000 gigabytes
 • 1 gigabyte = 1000 megabytes
 • 1 megabyte = 1000 kilobytes

Dus om KB naar TB om te rekenen, deel je het aantal kilobytes eenvoudig door 1000^3 (1000 tot de macht 3). Dit zal je het equivalent in terabytes geven.

Stap-voor-stap handleiding

Om je een beter idee te geven van hoe je KB naar TB kunt berekenen, volgen hier enkele eenvoudige stappen:

Gebruik van een online conversietool

Als je snel en gemakkelijk KB naar TB wilt omzetten, zijn er tal van online conversietools beschikbaar, zoals die van ons. Het enige wat je hoeft te doen is het aantal kilobytes invoeren en de tool zal meteen het equivalent in terabytes voor je berekenen. Het is een snelle en handige manier om nauwkeurige resultaten te krijgen zonder het gedoe van handmatige berekeningen.

Berekenen zonder tools

Als je geen toegang hebt tot een online conversietool, kun je KB naar TB toch eenvoudig omrekenen met behulp van de wiskundige formule die we eerder hebben gegeven. Het enige wat je hoeft te doen is het aantal kilobytes nemen en het delen door 1000^3 (1000 tot de macht 3). Dit zal je het equivalent in terabytes geven.

Stel dat je bijvoorbeeld 4000 kilobytes hebt die je wilt converteren naar terabytes. Je kunt de formule gebruiken:

(4000 KB) / (1000^3) = 0,004 TB

Zo simpel is het. Je hebt nu een idee van hoe je KB naar TB kunt berekenen, of je nu gebruik maakt van een online tool of de wiskundige formule toe past.

Praktijkvoorbeeld: KB en TB in het dagelijks leven

Je gebruikt kilobytes (KB) en terabytes (TB) vaker in je dagelijks leven dan je misschien denkt. Laten we eens kijken naar enkele toepassingen waarbij deze data-eenheden een rol spelen.

Toepassingen van kilobytes

KB wordt vaak gebruikt bij het meten van bestandsgroottes. Je kunt bijvoorbeeld een foto hebben die een grootte heeft van enkele honderden kilobytes. Denk aan de foto’s die je met je smartphone maakt en die je wilt delen via sociale media of e-mail. Elke keer dat je een foto verstuurt of opslaat, neemt deze een bepaalde hoeveelheid kilobytes in beslag.

Daarnaast wordt KB ook veel gebruikt bij het meten van de grootte van documenten, zoals Word-bestanden of PDF’s. Stel je voor dat je een document hebt van 50 KB. Dit betekent dat het document 50.000 bytes aan informatie bevat.

 • De grootte van foto’s op sociale media
 • De grootte van documenten
 • De omvang van een e-mailbijlage

Toepassingen van terabytes

Terabytes worden gebruikt om enorme hoeveelheden data te meten. Dit zijn de eenheden die je tegenkomt bij het opslaan van grote bestanden zoals films, muziek of videogames. Als je bijvoorbeeld een film van 2 TB hebt, betekent dit dat je 2.000.000.000.000 bytes aan data hebt.

Terabytes worden ook gebruikt bij het meten van hoeveelheid data die wordt verbruikt tijdens het streamen van video’s of het downloaden van bestanden. Streamingdiensten zoals Netflix of YouTube maken gebruik van terabytes om aan te geven hoeveel data je verbruikt tijdens het kijken van je favoriete shows.

 1. De opslagcapaciteit van een externe harde schijf
 2. De hoeveelheid data die wordt verbruikt tijdens het streamen
 3. De grootte van mediabestanden zoals films en muziek