Volledig zwart scherm instellen

Is de tijd aangebroken om je bewust te worden van de duisternis die zich verstopt achter dat stralende scherm van je pc of smartphone? Wat als we je zouden vertellen dat er een manier is om jezelf te bevrijden van de verblindende gloed en je te laten genieten van de voordelen van een volledig zwart scherm? Dat klopt, jouw eigen persoonlijke duisternismodus. Geen moeilijke aanpassingen in de instellingen, maar een eenvoudige manier om je ogen te besparen. En dat alles bereik je met slecht één tik op een button.

Volledig zwart scherm

Gekleurd volledig scherm

Is zwart wat kleurloos voor jou? Maar wil je wel dezelfde fullscreen ervaring als de ‘Volledig zwart scherm’-modus? Gebruik dan onze kleurmodus. Met deze modus kun je elke gewenste kleur als volledig beeld gebruiken. Kies je kleur en tik op de button voor het gekleurde scherm.

Achtergrondkleur instellen

Wat is het voordeel van een volledig zwart scherm?

Het volledig zwarte scherm, een mysterieus en toch krachtig fenomeen. Als het gebeurt wanneer je het niet wilt, dan is er meestal een probleem. Maar het kan ook gewenst zijn, bijvoorbeeld als je je computer aan wilt laten staan maar toch geen energie wilt verbruiken. Laten we eens kijken naar de voordelen van deze duisternis.

Energiebesparing bij OLED en AMOLED schermen

Wist je dat een volledig zwart scherm voor energiebesparing zorgt op OLED en AMOLED schermen? Jazeker, dat betekent dat je minder energie nodig hebt om je pixels te laten branden. Pixels zijn eigenwijs en ze verbruiken stiekem energie wanneer ze opgelicht zijn. Maar als je een volledig zwart scherm gebruikt, kunnen die pixels even lekker uitrusten en zodoende je elektriciteitsrekening verlagen.

En weet je wat nog beter is? OLED en AMOLED schermen werken met individuele pixels die zelf licht geven. Dus als er een zwart beeld is, worden die pixels gewoon helemaal uitgeschakeld. Ze doen gewoon even een Dutch Touch: uitblinken in zuinigheid. En dat betekent dat je niet alleen energie bespaart, maar ook diepere zwarttinten krijgt.

Beter voor je ogen in een donkere omgeving

Een volledig zwart scherm is beter voor je ogen als je je in een donkere omgeving bevindt. Stel je voor, je zit in een donkere kamer met alleen maar een felverlicht scherm voor je. Je ogen worden overstelpt met dat felle licht en je voelt je net een pinguïn op een zonnig strand. Met een volledig zwart scherm kunnen je ogen ontspannen en genieten van de duisternis. En als je ogen blij zijn, ben jij ook blij, toch?

Langer batterijleven voor smartphones en laptops

Wist je dat een volledig zwart scherm ook kan helpen om je batterijlading langer mee te laten gaan? De zwarte pixels op je scherm hebben bijna geen energie nodig, dus je batterij kan langer doorgaan en zonder dat hij snel leeg raakt.

  • Energiebesparing op OLED en AMOLED schermen
  • Minder vermoeide ogen in een donkere omgeving
  • Langere batterijduur voor smartphones en laptops

Hoe werkt deze zwarte schermmodus?

Je denkt misschien: “Is de zwarte schermmodus hetzelfde als de donkere modus?” Ze lijken op elkaar, maar er zijn enkele belangrijke verschillen.

De zwarte schermmodus, zoals we net hebben besproken, schakelt de pixels volledig uit, waardoor je een echt diepzwart scherm krijgt. Maar de donkere modus is een beetje anders. Het gebruikt grijstinten om het scherm donkerder te maken, maar de pixels blijven nog steeds actief en licht uitstralen. Hoewel het ook beter is voor je ogen en wat energie bespaart, kan het niet op tegen de elegantie en efficiëntie van een volledig zwart scherm. De volledig zwarte schermmodus is echt iets bijzonders.

Toepassingen van een volledig zwart scherm

Je bent nu bekend met de voordelen en werking van een volledig zwart scherm op je pc of smartphone. Maar waar kun je deze functie eigenlijk voor gebruiken? Dit zijn enkele toepassingen van een volledig zwart scherm:

Volledig zwart als achtergrondkeuze

Een andere toepassing van een volledig zwart scherm is het gebruiken van volledig zwart als achtergrondkeuze op je apparaat. Waarom zou je kiezen voor een zwarte achtergrond in plaats van een kleurrijke foto of een afbeelding van je favoriete vakantiebestemming?

Ten eerste is een volledig zwart scherm een uitstekende keuze voor mensen die van minimalisme houden. Het creëert een strak en stijlvol uiterlijk op je apparaat. Bovendien kan een zwarte achtergrond ook helpen om batterijvermogen te besparen, vooral als je een apparaat hebt met een OLED- of AMOLED-scherm. Daarnaast kan een volledig zwart scherm ook goed samengaan met veel verschillende thema’s en skins. Of je nu van een donker of licht thema houdt, zwart vormt vaak een goede basis om andere kleuren en elementen op te laten opvallen.

  • Minimalistisch en stijlvol uiterlijk
  • Goede basis voor thema’s en skins